Joakim Runds

Rektor och huvudman. Svenska. Mentor 19D.


Mitt namn är Joakim Runds, av de flesta kallad Jocke. Jag är född och uppvuxen i Nyköping där jag bor med min fru och våra fem barn.

Jag är utbildad officer inom militärpolisen och är i dagsläget anställd som reservofficer. Lärarutbildningen genomgick jag under fyra minnesvärda år i Umeå. 

Under mina år på Nyköpings Enskilda Gymnasium mellan 2004-2019 undervisade jag i ämnena svenska och idrott, två ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Idrottandet har alltjämt varit en stor del av mitt liv och jag har prövat på det mesta från idrottens smörgåsbord, från triathlon till ishockey. Vid sidan av mitt regelbundna idrottande har jag alltid känt en viss närhet till naturen, och har under årens lopp ständigt sökt nya naturupplevelser. Idrotten och naturen är mina kraftkällor, från vilka jag hämtar energi då modet sviktar eller motivationen tryter. Positiva idrotts- och naturupplevelser är en del av vad jag hoppas kunna överföra till mina elever.

2013 tillträdde jag, vid sidan av läraruppdraget, rollen som skolledare på Nyköpings Enskilda Gymnasium och jag genomgick Rektorsprogrammet 2014-2017. 

Tillsammans startade Ann, Per och jag Nyköpings Enskilda Grundskola år 2019 och för oss var det en dröm som gick i uppfyllelse. Att få jobba med skola är det roligaste vi vet och Nyköpings Enskilda Grundskola har enligt mig allt som en framgångsrik skola behöver: motiverade människor, fina lokaler, kunnig personal och en mycket trevlig stämning.

Min vision är en skola med kvalitativ undervisning där alla blir sedda och får möjlighet till att utvecklas och där man som elev känner att man får misslyckas. Det viktigaste för detta är att skapa en trygg miljö där alla känner delaktighet och inflytande. Nyköpings Enskilda Grundskola har huvudingredienserna för att realisera en sådan vision med kompetenta lärare, trevlig miljö och ett varmt klimat.

 

<< Tillbaka
<